Волейболният ЦСКА с лекота прегази "Левски" във вечното дерби на Суперлигата при мъжете. Всъщност интригата липсваше, тъй като състезателите на Александър Попов се наложиха срещу "сините" с 3:0 гейма (25:16, 25:15, 25:13).

Двубоят се състоя в пълната зала "Христо Ботев" в столицата. Мачът протече при отлична атмосфера и без инциденти. От едната страна на залата бяха феновете на ЦСКА, а от другата левскарите.

Преди началото на мача бе почетен 70-ия рожден ден на легендата на българския волейбол Брунко Илиев, който бе награден със специален плакет от Иван Сеферинов, и получи аплодисментите на играчите, треньорите и привържениците на "червените" и "сините".

След тежката загуба "Левски" е последен в класирането без победа до момента. Младият отбор на Христо Илиев има пет загуби от началото на първенството и е с геймора разлика 1:15. ЦСКА пък се изкачи на четвъртото място с 8 точки след 3 победи и 2 загуби, с колкото е и петия Добруджа 07 (Добрич).

В 6-ия кръг "армейците" домакинстват на втория Арда (Кърджали), а "сините" ще гостуват на лидера Нефтохимик 2010 (Бургас). Срещите са в петък (27 ноември).