Шампионът Лукойл Академик записа седма поредна победа от началото на сезона в НБЛ. „Студентите“ се наложиха с 97:76 над Черноморец. Любопитното е, че в първите две части двубоят беше ръководен само от двама съдии, тъй като Орлин Николов отсъстваше. Реферът се появи едва на полувремето и зае мястото си в началото на третата част.

Треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев започна с резервна петица, в която титуляри се появиха Тенчо Банев, Асен Великов, Павлин Иванов, Димитър Димитров и Николай Грозев. Титулярите и чужденците получиха почивка. Впоследствие обаче добрата игра на Черноморец принуди Дечев постепенно да започне да пуска опитните, сред които дори и Филип Виденов.

Първата част бе за домакините, които спечелиха с 21:16, но изненадващо гостите от Бургас взеха втората с 24:22 за 43:40 на полувремето. Третата част бе спечелена категорично от шампионите, които водеха с 15 след нея, а до края на мача Тони Дечев запази равномерното разпределение на игровото време между 11 играчи и тимът му взе победата.

Димитър Димитров записа 16 точки и 7 борби за успеха на Лукойл Академик, Крис Минков вкара 12, а Чад Тимбърлейк и Филип Виденов добавиха по 10. Константин Коев наниза 24 точки за Черноморец, а Емил Бинев се отличи с 14.

В следващия кръг „студентите“ гостуват на носителя на Купата на България Черно море Порт Варна, но преди това имат сблъсък с естонския Калев (Талин) в турнира Купа ФИБА Европа. Черноморец, които е с актив една победа и шест загуби, в другия си мач гостува на Рилски спортист.