Подозрителни лица пред стадиона и безпризорен куфар с предполагаема бомба вътре в съоръжението „HDI Арена” са довели до решението на полицията окончателно да отмени контролата между Германия и Холандия в Хановер от 21:45 часа българско време тази вечер, съобщават немските медии. Площите в близост до стадиона са отцепени от полицията, а в града патрулират голям брой въоръжени органи на реда.

„Сигурността винаги е най-важна. Има един страх, който човек винаги го има. Доверявам се на полицията и вярвам, че е взето най-правилното решение. Когато има такова положение на заплаха, би трябвало да се предприемат такива мерки”, заяви кметът на Хановер Щефан Шосток пред агенция SID.

Четири дни след терористичните актове във френската столица Париж по време на контролата между Франция и Германия за срещата на Бундестима с Холандия бяха обявени най-високи мерки за сигурност, тъй като се очакваше и канцлерът Ангела Меркел да присъстава на мача.

Междувременно стана ясно, че и залата „Туи Арена”, в която е трябвало да се проведе концерт на групата Söhne Mannheims, също е евакуирана.