Известният руски журналист Отар Кушанашвили изригна срещу критиците на Мария Шарапова и я защити от въпросите дали е достатъчно отдадена на родината си.
 
Маша стана обект на атака след загубата от Чехия с 2:3 във финала на "Фед къп", макар именно тя да записа двете победи за Русия. Звездата бе обвинена, че страни от останалите и дори е спала в по-хубав хотел от тях.
 
"Въпроси дали Шарапова е патриот или не? Върнах се от Париж след целия този ужас, но два дни поред слушам изказвания срещу Маша. През всички тези години карате това момиче да седи върху стол от горещо желязо и продължавате да я обвинявате, че не обича родината?  Тя беше с отбора, игра и победи. Благодаря ти, Маша, и знай, че когато има отрова, винаги се намира противоотрова", написа журналистът в блога си, а написаното бързо обиколи местните медии.

Преди време скандал с българския национален отбор имаше бившият приятел на Маша – Григор Димитров. Българинът не дойде за важните мачове с Унгария, което доведе до отрицателна реакция от страна на тенисисти, спортни личности и обществото.