Рали "Средна гора" приключи късно снощи с грандиозен скандал и повторно направено официално класиране, след като участващите четири екипажа от едномарковия шампионат Хюндай Рейсинг Трофи - Васил Жеков/Добромира Илиева, Христо Геров/Марин Костадинов, Григор Григоров/Янаки Янакиев и Симеон Симеонов/Добрин Борисов, бяха отстранени от генералното класиране на състезанието.

Всички те се състезават с Хюндай i20 Купе R1. Причина за наказанието е, че пилотите на отбора не са оставили автомобилите си в задължителния закрит парк на ралито. Регламентът е категоричен, че онзи екипаж, който не се яви в тази последна фаза от състезанието, автоматично се дисквалифицира.

Подобен инцидент, в който са изключени едновременно толкова много автомобили от една марка и един отбор, никога не се е случвал досега в автомобилния спорт.

Според очевидци веднага след края на единствената в състезанието пресконференция, и четирите екипажа от Хюндай изчезнали в неизвестна посока, за да видят дали автомобилите са напълно еднакви...

От Хюндай Рейсинг Трофи за момента не коментират как е възможна такава масова грешка. Дисквалификацията бе в последното състезание от програмата на едномарковия шампионат, но санкцията стана причина да се преработи и крайното класиране за шампионите през 2015 г.