Етър завършиха есенния полусезон на Северозападната „В“ група с убедителна победа с 5:1 като гост на „Ботев” (Луковит) в мач от 15 кръг.

Головата серия започна в 24-ата минута. Узунов отдясно намери Кирилов, той центрира и Николай Николаев с глава откри резултата. В 32-ата минута Ивайло Тодоров смъкна топката на Николаев и той с удар покрай вратаря вкара втория си гол в мача.

Пет минути по-късно всичко бе окончателно решено – Николаев намери Мартин Николов, който центрира и Ивайло Тодоров с глава отбеляза третия гол за „виолетовите“. В края на полувремето рухналите домакини инкасираха и четвърто попадение – Ивайло Тодоров излезе сам срещу вратаря и реализира втория си гол в мача.

След почивката темпото поспадна и домакините се възползваха, като в 57-ата минута Иван Иванов финтира защитник и с удар от въздуха намали резултата. Малко след това вратарят Цанков спаси опасен удар на домакините. В 72-ата минута последва и дузпа за „Ботев“ (Луковит), но Цанков обаче спаси удара на Иван Иванов.

Последното попадение в мача реализира Джихат Кямил с хубав удар от границата на наказателното поле. Така Етър ще зимува на второ място в класирането, но само на две точки от изпаднали във финансова криза „Ботев“ (Враца).