Една от изненадите при визитата на феновете на ЦСКА в БФС беше твърдението на шефовете от футболната централа, че "червените" играели незаконно на „Армията“. Това странно твърдение предизвиква много въпроси. Кой закон се нарушава, когато мачовете на ЦСКА се провеждат на стадиона в Борисовата градина? Как така министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев могат да направят тези мачове законни? Може ли Красен Кралев заедно с някой друг министър да направи законни и други неща, свързани с ЦСКА? Разбира се, могат да се задават още много въпроси, но нека да се опитаме да потърсим поне един отговор.
 
Според мен най-добре би било, ако успеем да разберем какво незаконно има в това ЦСКА да играе на „Армията“? Може би "червените" не изпълняват изискванията на подписания в началото на 2012 г. договор за концесия, с който клубът се задължава да инвестира ежегодно по 700 хиляди лева, въпреки че до 2012 г. плащаха наеми за ползването на базите много повече и много по-дълго от всеки друг.
 
Все пак, ако проблемът беше в концесията, той можеше да се реши само от министерството на спорта, без да е необходима помощта на Лиляна Павлова. Може би в нейното ведомство са имали забележки, свързани със здравината на някой елементи от стадиона на „червените”. Дали пък някой в строителното министерство не се опасява, че козирката може да се срути върху главите на зрителите? Не, не вярвам, че подчинените на министър Павлова биха пренебрегнали подобна опасност, защото така биха организирали истински атентат срещу феновете от сектор „А“.
 
Всъщност може би министрите Кралев и Павлова само са убедили БФС да даде на „Българска армия“ лиценз, какъвто са получили игрищата в Сапарева баня, Варвара, а дори и в с. Бяга, където се играе съвсем законно. Но така проблемът изобщо не е в закона. А къде ли е тогава?
ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ