Преследвачът на ЦСКА в Югозападната "В" група - Витоша (Бистрица), получи служебна победа с 3:0 след скандален двубой от последния 14 кръг. Тимът падна с 0:1 от "Ботев" (Ихтиман), а след срещата вратарят на гостите от Ихтиман бе със счупен нос и в кръв заради нанесени удари от фенове на Витоша.

Оказа се обаче, че ихтиманци освен бой отнесоха и служебна загуба, тъй като са използвали играч, който не е бил записан в протокола. Става въпрос за Георги Барбов. Така след победата с 3:0 Витоша (Бистрица) събра 37 точки и е само на две от лидера ЦСКА.

Главният съдия на двубоя Иво Ценов и помощниците му Александър Събев и Янко Запрянов са със спрени права за по три месеца, а четвъртият рефер е отстранен за неопределено време.

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет лиши Витоша Бистрица от домакинство за един мач. Вероятно санкцията е заради инцидента с вратаря на "Ботев" (Ихтиман).

Ето решенията на Зоналния съвет:

За срещата Витоша (Бистрица) - "Ботев" (Ихтиман) от ЮЗ  "В"  АФГ – 14 кръг, СТК присъжда служебен резултат 3-0 в полза на ФК Витоша на основание чл. 47, (7) от Наредбата на БФС, като налага на ФК "Ботев" (Ихтиман) имуществена санкция в размер на 200 лева на основание чл. 47, (9) от Наредбата на БФС.

Наказва ФК Витоша (Бистрица)
с лишаване от домакинство за 1 среща и с имуществена санкция в размер на 1250 лева на основание чл. 37(1), т. 7,  б. а) от Дисциплинарния правилник на БФС.

Наказва Борислав Георгиев - треньор на Витоша (Бистрица) с лишаване от правото да изпълнява функции от името на клуба за 3 срещи и с глоба в размер на 250 лв. на основание чл. 34 (1), т. 2 от Дисциплинарния правилник на БФС.