След срещата с представители на БФС част от феновете на ЦСКА дадоха пресконференция. От страна на футболната ни централа присъстваха Михаил Касабов, Румен Вълков, Венцеслав Стефанов и Антон Попов. Представителите на запалянковците бяха няколко човека, сред които говорителят Николай Дончев, както и акционерът Никола Дърпатов.

Според Дончев пред ЦСКА има три варианта за бъдещето, които са ясни още отпреди няколко месеца.

1. Да се оздравява ПФК ЦСКА АД (настоящото съществуващо дружество).
2. Да се започне с ново дружество от "А" областна група (предложението на Васил Божков).
3. Да се вземе лиценз на друг клуб (предложение, отправено от Гриша Ганчев).


Последното предложение обаче бе прието с остро негодувание от страна на феновете още на срещата с Ганчев на стадион "Българска армия". По този повод представителят на привържениците Николай Дончев заяви: "На мен ми се иска да оздравим това дружество. Но ако Гриша Ганчев реши, ние ще приемем сливането - независимо дали организираните привърженици ще го подкрепят. Знаем, че ще има разделение. Време разделно е..."

"Ние не сме оторизирани от нито една организация. Ние сме като представители на тези неорганизирани стотици хиляди, а може би и над 1 млн. фенове. ЦСКА е най-успелият български клуб и не можем да оставим ЦСКА на случайността. Ще продължим да търсим правата си като фенове, защото единственото, което ни води, е любовта към ЦСКА. Разберете, няма как ЦСКА да изчезне, няма как, ние сме милиони хора, които обичаме този клуб, държим на него, възпитаваме децата си в любов към този клуб. Обръщам се и към медиите, бъдете по-толерантни, но нас ни боли, боли ни, хора", заяви още Дончев.

"Сведоха ни решението на правната комисия, което е, че на този етап ФК ЦСКА не може да замести ПФК ЦСКА АД. Също така ни бе обяснено, че БФС няма да изхвърли клуба от "В" група, защото ЦСКА е изряден и няма проблем с участието. Беше ни обяснено, че ако се вземе някакъв вариант за сливане от следващото първенство, няма да бъдем възпрепятствени. Говорим хипотетично. Това не означава, че футболният клуб ще поеме по даден път. Препоръката на футболния съюз беше да се пробва възстановителен план за ПФК ЦСКА АД", каза още фенът.

"Няма негативна настройка, няма заговор, няма задкулисие. Това ни обясниха от БФС. Надявам се да е така, защото срещу нас стояха джентълмени, стояха мъже."


КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА