Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Ермин Шиляк подаде оставка, информира PlovdivDerby. Тя идва само ден след поредния злополучен за "канарчетата" мач - загубата с 1:3 от Берое. Шиляк и помощникът му Санди са се сбогували днес с всички в "Ботев" (Пловдив).

Двамата специалисти са подали своите оставки днес по обяд.

"Ще преспим и утре ще ви уведомим. Явно напрежението е много голямо и трябват промени", каза спортният директор на клуба Георги Марков след загубата от Берое вчера.

На Шиляк му беше пределно ясно, че ще бъде освободен, след като добрите резултати в "Ботев" така и не идваха и "жълто-черните" записваха загуба след загуба. Още след срамното отпадане от Созопол за Купата на България (0:1) феновете настояха за смяната на треньора, който имаше договор до края на 2015 година. Шиляк все пак таеше някакви илюзии, че нещата ще потръгнат и дори наскоро заяви, че се чувства добре в "Ботев" и иска да остане след за по-дълго. В крайна сметка обаче словенецът е решил да направи жест към ръководството на клуба и сам да си тръгне.

Начело на "Ботев" Шиляк записа 4 победи, 2 равенства и 7 загуби. Припомняме, че той замени Петър Пенчев след катастрофалното 0:6 от Монтана.


КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016