„Ботев“ (Враца) дръпна с пет точки на върха на класирането на Северозападната „В“ група, след като в мач от 14 кръг се наложи с 3:0 над втория Академик (Свищов). Ангел Русев си подари хеттрик за именния ден.

Домакините превъзхождаха съперника си още от началото на мача, но трудно стигаха до опасно положение. Това се промени в 25-ата минута след появата в игра на Милен Василев. Седем минути по-късно той спечели дузпа за „Ботев“. Вратарят на гостите Венцислав Димитров спаси удара на Ангел Русев, но той се разписа при добавката.

Пет минути след това Русев вкара втория си гол в мача. Той беше точен след асистенция на Любослав Петров. Ангел Русев оформи хеттрика си в третата минута на добавеното време на мача.

С пропуски за тима на Атанас Джамбазки се отличиха Дилян Димитров, Георги Иванов, Цветан Варсанов и Валдемар Стоянов. Стефан Иванов пропиля хубава възможност за Академик (Свищов).

„Ботев“ (Враца) е лидер в класирането с 39 точки, пет повече от Академик (Свищов). Етър по-късно днес може да настигне „студентите“ по точки, ако спечели домакинския си мач срещу Павликени.