Спечелилият за трети път в своята кариера световната титла във Формула 1 Люис Хамилтън неочаквано нападна легендата Михаел Шумахер, поставяйки своите успехи над тези на германеца.

„Никога не съм правил нещата, които Михаел е правил, за да печеля титли. Винаги съм печелил с моите естествени възможности”, сподели Хамилтън в интервю за един от спонсорите на Мерцедес Пума, сравнявайки себе си и германската легенда.

Товa не е първият път, в който британецът се изказва негативно по адрес на Михаел Шумахер. През март 2014 година, три месеца след тежкия инцидент на легендарния германец със ски и изпадането му в кома, Хамилтън бе казал лаконично: „Всички неща се случват поради една причина”.

Фенклубът на седемкратния световен шампион във Формула 1 реагира на новите обидни коментари на браитанеца по адрес на Шумахер. „Изглежда Хамилтън не включва мозъка си преди да говори. Той би трябвало да знае какво е постигнал Михаел”, заяви председателят на фенклуба Райнер Ферлинг пред кьолнското издание Express.