Българският халф Благой Георгиев игра цял мач и игра много силно за Рубин (Казан), който загуби у дома от Ливърпул с 0:1 в среща от четвъртия кръг на група „B” на Лига Европа. Това бе първа победа за мърсисайдци в Европа този сезон и трета поредна под ръководството на Юрген Клоп във всички турнири.

Гостите можеха да постигнат дори още по-изразителна победа, но вратарят на домакините Сергей Рижиков няколко добри спасявания. Единственото попадение във вратата на Рубин отбеляза Джордън Айб (52) след асистенция на Роберто Фирмино.

Благой Георгиев бе много активен и направи доста извеждащи подавания, но неговите съотборници така и не успяха да застрашат вратата на гостите, които имаха основателни претенции и за дузпа в края. Емре Джан бе съборен в наказателното поле, но съдията не видя положението добре.

В същото време Сион се добра до 1:1 у дома срещу Бордо в другата среща от групата. Томас Туре (67) даде аванс на жирондинците, но в последните секунди Клемен Шантом (90+4) си вкара автогол и донесе точката на швейцарския тим.

След тези резултати Сион е лидер в групата с 8 точки, следван от Ливърпул с 6, Бордо с 3 и Рубин с 2.

ГРУПА "B"
Рубин - Ливърпул 0:1
0:1 Джордан Айб (52)

Сион - Бордо 1:1

0:1 Томас Туре (67), 1:1 Клемент Шантом (90+4 - автогол)