Воденият от Станимир Стоилов Астана изненадващо спечели точка срещу Атлетико (Мадрид), удържайки 0:0 в домакинството си на лидера в Група "C" на Шампионската лига. По този начин Мъри и момчетата му записаха второ равенство при дебюта на казахстанския клуб в груповата фаза на Турнира на богатите. Припомняме, че Астана не се даде и на Галатасарай - 2:2.

Тази вечер избраниците на Стоилов се представиха далеч по-убедително срещу класния Атлетико (Мадрид), който спечели първата среща с 4:0. "Дюшекциите" обаче трудно намираха пролуки към вратата на Астана при гостуването в Казахстан.

Мъри не избра дефанзивна тактика и заложи на двама нападатели в лицето на Серикжан Мужиков и Джуниър Кабананга. За тима на Диего Симеоне пък атакуваха Фернандо Торес и Антоан Гризман. Ел Ниньо пропиля добър шанс в 32-ата минута. Торес се възползва от грешка на Постников, който остави центрираната топка да стигне до испанеца, нападателят я засече, но за късмет на домакините встрани от целта.

_________________________.jpg

Точно преди почивката Коке пък отправи коварен далечен изстрел, който се отбри в напречната греда.

И през второто полувреме по-изгодните ситуации за гол бяха пред вратата на Астана. В 63-ата минута Джаксън Мартинес замени неубедителния Фернандо Торес. Гризман имаше възможност в 74-ата минута, но я пропиля. Секунди след това топката за втори път срещна напречната греда на вратата на Ненад Ерич след хубав удар на Габи. В заключителната част на двубоя "дюшекчиите" още повече вдигнаха оборотите, но отлично подредената отбрана на Астана не се пропука и срещата завърши при нулево равенство. В добавеното време Ерич отново се намеси перфектно, улавяйки топката след изстрел на Караско.

Следващият мач на Астана в Шампионска лига е на 25 ноември - домакинство на Бенфика, което отново ще бъде от 17:00 часа българско време.


Astana
AtléticoАСТАНА - АТЛЕТИКО (МАДРИД) 0:0

 

Астана: 1.Ерич, 44.Постников, 33.Б. Илич, 5.Аничич, 77.Шомко, 6.Максимович, 10.Кетевоама (к), 11.Мужиков (78-Жуков), 88.Каняс, 22.Джолчиев (90-Бейсебеков), 89.Кабананга (80-Шчеткин)

Атлетико (Мадрид): 13.Облак, 20.Хуанфран, 2.Годин, 24.Хименес, 4.Сикейра, 5.Тиаго, 6.Коке (82-Оливер Торес), 14.Габи (к), 7.Гризман, 17.Саул (73-Караско), 9.Фернандо Торес (63-Мартинес)

Астана, "Астана Арена"
съдия: Антъни Тейлър (Англия)


Всичко за Шампионската лига - групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на турнира можете да намерите 
ТУК!