Волейболният вицешампион на България Добруджа 07 (Добрич) записа първа победа в Суперлигата, след като надигра като домакин "Левски" с 3:0 гейма (25:14, 25:16, 25:20). Мачът от втория кръг на първенството се игра пред повече от 500 зрители в зала "Добротица".

Добруджанци стартираха в Суперлигата с променен и подмладен състав. Гостите пък, които са изцяло с много млад отбор записаха втора поредна загуба. Волейболисти на "Левски" имаше и от двете страни на мрежата, след като от "синия" клуб преотстъпиха най-перспективните си млади състезатели на Добруджа за новия сезон, пише bgvolleyball. Така се получи битка "Левски" срещу "Левски", с крайна победа за Добруджа.

 Подкрепяни от своите фенове домакините имаха водеща роля през първите два гейма и ги затвориха в своя полза с разлика. В третата част обаче гостите се активизираха, като се получи оспорваност. "Сините" даваха солиден отпор и дори поведоха на два пъти до равенството 16:16. Две последователни техни грешки обаче им костваха равновесието, като добричлии взеха аванс, запазиха го до край и приключиха мача с чиста победа.