Втородивизионният Локомотив (Горна Оряховица) сътвори най-голямата сензация на 1/8-финалите за Купата на България. Тимът с треньор Сашо Ангелов изхвърли шампиона Лудогорец след победа с 1:0 на стадион "Локомотив" в Горна Оряховица пред повече от 3000 зрители. Единственото попадение реализира Иван Пенев още в 4-ата минута. В 50-ата минута домакините останаха в намален състав след втори жълт и съответно червен картон на Йордан Апостолов. Въпреки неспирните атаки на Лудогорец до края на двубоя защитата на домакините издържа. Теренът бе в ужасно състояние и също попречи на футболистите на двата отбора да дадат всичко най-добро от себе си.

Още в 4-ата минута домакините попариха Лудогорец и поведоха с 1:0. Красен Трифонов центрира и Иван Пенев с глава засече във вратата на разградчани. От този момент до края на първото полувреме шампионите натиснаха сериозно и започнаха да обграждат вратата на отличния страж на Локомотив (Горна Оряховица) Пламен Колев. В 25-ата минута голмайсторът Пенев за малко да засече топката в собствената си врата след удар на Кафу. Домакините искаха и дузпа за събаряне на Байдаков, но Николай Йорданов не показа бялата точка. В 29-ата минута Красен Трифонов затрудни Владислав Стоянов от пряк свободен удар. В 40-ата минута Тихомир Кънев можеше да сътвори нещо по-интересно, след като напредна сам в наказателното поле, но му бе свирен спорен фаул в атака. В 45-ата минута Вандерсон пропусна най-чистото положение за Лудогорец. Халфът влезе в наказателното поле и сам срещу вратаря заби топката в земята и не успя да нанесе добър удар.

На полувремето Едуард Ераносян направи две смени, извади Александър Василев и Джоди Лукоки и пусна в игра тежката артилерия Кешерю и Марселиньо. В 50-ата минута Николай Йорданов показа втори жълт и съответно червен картон на Йордан Апостолов от Локомотив (Горна Оряховица). Вторият жълт картон беше безспорен, но имаше спорове около първия. Тогава потърпевшият Апостолов беше доста далеч от ситуацията, в която съдията Николай Йорданов показа картон на №88, като дикторът на стадиона обяви, че това е Вандерсон от Лудогорец. Апостолов от Локо (ГО) също е с №88, но беше далеч от събитията, но получи жълт картон. В оставащите 40 минути "железничарите" от Горна Оряховица буквално бяха натикани в наказателното си поле и до края на двубоя минаха центъра два пъти. В 60-ата минута Кафу нацели гредата зад Пламен Колев. В оставащите минути гостите от Разград продължиха да атакуват. В последните минути Лудогорец организира контраатака трима срещу един от Локомотив (Горна Оряховица), но за пореден път завърши с неуспех. В 94-ата минута и Марселиньо получи шанс, но от пряк свободен удар не затрудни вратаря на домакините.


Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg начало на мача
4 - topka.jpg ГООЛ за Локомотив (Горна Оряховица), голмайстор Иван Пенев. Красен Трифонов центрира от фаул и Иван Пенев с глава реализира
25 - Кафу опита да центрира, Иван Пенев замалко да засече топката в собствената си врата
29 - пряк свободен удар за Локомотив Горна Оряховица. Красен Трифонов стреля опасно под гредата, но вратарят изби
40 - удар на Анисе, защитник на домакините изби
45 - СПАСЯВАНЕ на Пламен Колев. Вандерсон напредна в наказателното поле и стреля в левия ъгъл, но вратарят изби
45 - край на първото полувреме
------------------------------------------------------------------------
46 - svirkata.jpg начало на второто полувреме
46 - smqna.jpg смяна в Лудогорец, влиза Клаудиу Кешерю, излиза Джоди Лукоки
46 - smqna.jpg смяна в Лудогорец, влиза Марселиньо, излиза Александър Василев
50 - jalt.jpg4erven.jpg ЧЕРВЕН картон за Локо (ГО), Йордан Апостолов напуска терена
55 - smqna.jpg смяна в Локомотив (Горна Оряховица), на мястото на Тихомир Кънев влиза Иво Михайлов
60 - ГРЕДА след удар на Джонатан Кафу
75 - Лудогорец тотално доминира и редува атака след атака, но домакините засега удържат натиска
90 - играе се добавено време
90+5 - svirkata.jpg край на мача

ЛОКО (ГОРНА ОРЯХОВИЦА) - ЛУДОГОРЕЦ 1:0
1:0 Иван Пенев (4)

3_4.jpg
ЛОКОМОТИВ (ГОРНА ОРЯХОВИЦА):
 Пламен Колев, Иво Харизанов, Мариян Иванов, Иван Пенев, Йордан Апостолов jalt.jpg4erven.jpg, Атанас Фиданин, Мартин Райнов, Милен Желев, Димитър Байдаков, Тихомир Кънев (55 smqna.jpg Иво Михайлов), Красен Трифонов
Резерви: Христов, Балъков, Димитров, Мицаков, Камберов, Михайлов, Савов)
Треньор: Сашо Ангелов


ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ:
21.Владислав Стоянов, 4.Сисиньо, 15.Александър Александров, 16.Браян Ангуло, 12.Абел Анисе, 8.Лукас Саша, 30.Андрей Препелица, 19.Александър Василев (46 smqna.jpg 84.Марселиньо), 22.Джонатан Кафу, 88.Вандерсон, 92.Джоди Лукоки (46 smqna.jpg 28.Клаудиу Кешерю)
Резерви: 33.Георги Аргилашки, 77.Витиня, 37.Венцислав Керчев, 18.Светослав Дяков, 84.Марселиньо, 28.Клаудиу Кешерю
Треньор: Едуард Ераносян

Стадион: "Локомотив", Горна Оряховица - 3500 зрители
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Йордан Апостолов (Локомотив Горна Оряховица)
Червен картон: Йордан Апостолов (50-Локомотив Горна Оряховица)

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016