Борусия (Дортмунд) спечели с 3:1 гостуването си на Габала в мач от Група „С“ на Лига Европа. По този начин „жълто-черните“ направиха нещо, което ПАОК, Димитър Бербатов и други не успяха да сторят. Германският там спря серията на клуба от Азербайджан от пет поредни домакински мача без загуба в евротурнирите.

Габонският национал Пиер-Емерик Обамеянг вкара хеттрик за тима на Томас Тухел. Така той вече има 14 гола в последните си 12 мача за Борусия (Дортмунд). С първото си попадение в мача бившият играч на Сент Етиен сложи край на серията на Габала от 481 минути без допуснат гол в Европа като домакин.

Обамеянг откри резултата в 31-ата минута, а само седем по-късно удвои аванса на гостите. Той се разписа и в 72-ата минута, когато получи пас точно пред вратаря Дмитро Безотосни, успя да го преодолее и на празна врата прати топката в мрежата. Капитанът Додо вкара почетното попадение за Габала в добавеното време.

Така Борусия (Дортмунд) събра актив от 7 точки в Група „С“ на Лига Европа, а Габала е само с една от три мача. На 5 ноември тимът от Азербайджан гостува на „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд. По-късно днес в мач от същата група Димитър Бербатов и ПАОК приемат Краснодар.