На изключителна драма станаха свидетели феновете в Леверкузен по време на сблъсъка между местния Байер и италианския Рома. Мачът от група Е на Шампионската лига завърши с невероятното 4:4 и премина през много вълнуващи обрати. „Аспирините” водеха с комфортната преднина от 2:0, но допуснаха необясним срив и можеха да изпуснат дори ремито на „Бай Аресан”.

В 4-ата минута домакините спечелиха дузпа, след като гръцкият защитник на „вълците” Торосидис изби топката с ръка в наказателното си поле. Хавиер Ернандес се нагърби с изпълнението от „бялата точка” и не сгреши – 1:0. В 20-ата минута Чичарито отново попадна в прегръдките на своите съотборници, след като опъна мрежата с плътен шут за 2:0.

Тук на сцената обаче излезе неостаряващият Даниеле де Роси. Халфът намали в 29-ата минута, а в 38-ата смълча трибуните, разписвайки се за 2:2. През второто полувреме на терена имаше сякаш само един отбор – този на Рома. Миралем Пянич (54) се възползва от грешка в отбраната на Байер и направи обрата пълен – 2:3. Яго Фалке в 73-ата минута уж реши всичко с точен изстрел за 2:4. За римляните това щеше да бъде първа победа в групата.

Не така мислеха обаче домакините, които се хвърлиха в отчаян щурм, който в крайна сметка се увенча с успех. В 85-ата минута Крампъл намали - 3:4, а секунди по-късно Адмир Мехмеди сложи точна на футболния трилър - 4:4.
 
Любопитно е, че последната победа на Рома като гост в Европа бе през ноември 2010 година, когато побеждава Базел с 3:2. „Вълците” са вкарвали поне по един гол в последните си 21 официални мача

Байер (Левекузен) вече игра с тим от Рим този сезон, елиминирайки Лацио в плейофната фаза след 0:1 във Вечния град и 3:0 у дома.

Байер (Леверкузен) – Рома 4:4
1:0 Хавиер Ернандес (4 - дузпа), 2:0 Хавиер Ернандес (20), 2:1 Даниеле де Роси (29), 2:2 Даниеле де Роси (38), 2:3 Миралем Пянич (54), 2:4 Яго Фалке (73), 3:4 Кевин Кампъл (85), 4:4 Адмир Мехмеди (86)