Динамо (Киев) и Челси завършиха 0:0 в среща от Група G на Шампионската лига. По-добрият тим на Олимпийския стадион беше „синият” от Лондон, но късметът го беше  изоставил напълно. Еден Азар се завърна като титуляр за Челси, а бившият голмайстор на ЦСКА Жуниор Мораес влезе като резерва в 78-ата минута за домакините.

В 14-ата минута именно белгийският футболен магьосник разстресе гредата до Шовковски. После пък Динамо можеше да стигне до гол след шут на Гонзалес от границата на наказателното поле, който бе блокиран от Тери, а след това и Бегович успя да се справи отлично. В 35-ата минута Кейхил засече топката с глава след центриране от корнер и я насочи към горния ъгъл, но Шовковски спаси.
В 48-ата минута Вилиан нацели напречната греда.

Динамо продължава да няма победа над тим от Англия от 2003 година насам. Украинският тим загуби само едно от последните си 10 домакинства в Европа - 7 победи и 2 равенства.

При единствената си визита досега в Украйна "сините" бяха загубили от Шахтьор (Донецк) с 1:2 през сезон 2012/13 в груповата фаза на ШЛ.

Динамо (Киев):
Шовковски, Драгович, Вида, Силва, Качериди, Ярмоленко, Сидорчук, Рибалка, Бялский (83 - Гармаш), Кравец (78 - Жуниор Мораес), Гонзалес

Челси:
Бегович, Тери, Кейхил, Аспиликуета, Зума, Фабрегас (75 - Оскар), Вилян, Рамирес, Матич, Азар, Диего Коста