Българският нападател Димитър Бербатов вкара гол, но и пропусна дузпа за своя ПАОК в дербито от 7-ия кръг на гръцкото първенство срещу Ираклис.

Сблъсъкът между градските съперници завърши 3:3, като символичните домакини изравниха в последните секунди. Именно ветеранът водеше атаката на гостите. Треньорът Игор Тудор заложи на опита и класата на българина. Досега Бербо беше титуляр само в един мач, откакто дойде на "Тумба" в началото на септември. Това беше в мача срещу Борусия (Дортмунд), но за Лига Европа. Този път Стефанос Атанасиадис беше оставен този път на резервната скамейка. Бившият играч на „Левски“ Гари Родригес също излезе титуляр за ПАОК.

Георгиос Макрис откри за домакините след четвърт час игра - 1:0. Димитриос Пелкас обаче изравни в 35-ата. Апостолос Велиос отново изведе Ираклис напред в резултата - 2:1. Бербатов се разписа за 2:2 в 65-ата минута и даде импулс за обрата. След дълго разиграване пред полето на Ираклис Родригес подаде на Мак, полякът се обърна и стреля, топката се отби от тялото на бранител. Бербатов излезе най-съобразителен, хвърли се напред и отклони топката в мрежата за 2:2.

В 77-ата минута Тзавелас прониза от пряк свободен удар вратаря на домакините Душан Периш за 2:3. В 90-ата минута ПАОК получи право да изпълни дузпа, след като резервата Каче беще повален в наказателното поле. С изпълнението й се нагърби Митко, но пропусна от "бялата точка". Той стреля слабо в десния ъгъл на вратата, Перниш с плонж изби лекия шут.

Съотборниците на Бербатов вече се виждаха като победители, но в 3-ата минута на добавеното време аржентинецът Себастиан Бартолини успя да опъне мрежата за крайното 3:3.

Вижте гола на Бербатов - ТУК


 

Ираклис: Перниш, Букувалас, Бартолини, Кириакидис, Сарамантас (82 - Романо), Макрис, Инцоглу (82 - Пероне), Стаму, Пасас, Велиос, Булют (63 – Портолидис)

ПАОК:
Олсен, Рикардо Коста (62 - Атанасиадис), Мигел Витор, Леовац, Тзавелас, Циолис, Мак (83 - Голаса), Сабо, Родригес, Пелкас (73 - Каче), Бербатов
 
ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ГЪРЦИЯ