Треньорът на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов обяви официално, че мач срещу ЦСКА няма да има. Срещата трябваше да се играе в неделя и се явяваше дерби между първия и втория във временното класиране на Югозападната „В” група.

Лаптопа обаче е получил информация, че битката може да бъде политизирана и да се стигне до размирици и затова е взел еднолично решение да запази здравето на футболистите си и да не се яви за двубоя.

„Нашето решение е да запазим здравето на футболистите. Имаме информация, че този мач ще бъде политизиран. Ние реално нямаме нищо против ЦСКА, нека да спечелят този мач. Ние се отказваме от двубоя, поздравяваме ги и им пожелаваме успех”, започна Ангелов.

„Скоро разбрахме за това, какво ще се случи. Досега не знаех, че ще бъде създадена такава обстановка. Какъв е смисълът да се месят политика и спорт? Футболът е създаден за забавление, не виждам смисъл да страдаме заради него. Ние имаме семейства, не искам да се случи нищо и се разграничавам от всичко извън самата игра. Лично аз вземам решението да няма мач след информацията, която получих”, продължи треньорът на Витоша на импровизирана пресконференция в Бистрица.

„Някакви кандидат кметове си канят други хора. Политиката не ме интересува, аз не я харесвам и не я разбирам.

Дори и да има малък риск някой от играчите или хората да пострадат, няма смисъл. Не искам да рискувам здравето на никой, бил съм свидетел на такива неща. Не искам да поемам отговорност за здравето на другите хора. Аз също иска да играем срещу ЦСКА, но хората трябва да се радват на футбола, а не да се политизират нещата.

Става дума само за този мач. Досега не сме получавали негативни настроения при други мачове, тук става дума само за мача с ЦСКА. Няма да се отказваме от цялото първенство. Просто за този мач имаме информация как ще бъдат настроени фенове”, каза още Ангелов.

„Така или иначе ЦСКА са най-добрите. Ние сме аматьори, те са професионален клуб. При положение че може да има проблеми – аз взех това решение.

Разликата между нас и другите отбори е, че премиерът се свързва с нас. Не знам защо обаче, понеже досега не съм го виждал тук. Не съм политически настроен по никакъв начин. Аз съм фен на ЦСКА, исках да изляза срещу тях, но не искаме нашите мачове да бъдат политизирани”, завърши Костадин Ангелов.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА