Селекционерът на волейболния национален тим на България Пламен Константинов заяви, че следващият съперник на „трикольорите” Германия е показал истинската си класа при чистата победа над Белгия с 3:0. Този успех класира германците за четвъртфиналите на европейското първенство. Мачът между България и Германия е утре вечер от 20:45 часа в зала „Арена Армеец”. Константинов е на мнение, че няма как да се повтори първата среща между двата състава на старта на турнира.

„Не съм изненадан. Германия показа истинската си класа. Очаквах малко повече от Белгия. Това не е слаб отбор. Мисля, че не направиха най-добрия си мач днес. В общи линии, едва ли може да се намерят слабости в отбор като Германия, мисля, че някои неща се потвърдиха от това, което бяха разучавали. Почти всичко тактическо, с което ги изненадахме, беше за първия мач“, коментира Константинов победата на Германия срещу белгийците.

„Очаквам различен мач. Едва ли тактически ще може да се излъжем. Познаваме се добре. Едва ли ще е чак толкова тактическо надиграването. Може би ще зависи от това, кой ще изпълни по-добре своята игрова схема. При нас има настроение. Очакваме мача с нетърпение. Има и един друг положителен фактор – българинът мрази повече, отколкото обича. Това мисля, че може и да ни помогне. В някои неща отстъпваме на Германия, но мисля, че може да го компенсираме със страст и емоции. Но няма да се повтори първият мач”, допълни Гибона.

Следете с БЛИЦ: Евроволей 2015