Националният отбор на България победи Азербайджан с 2:0 в последния си мач от европейските квалификации. Двубоят на Национален стадион „Васил Левски“ се игра пред рекордно малко публика. По-малко от 1000 души дойдоха в хладното време да подкрепят „лъвовете”.

Този път нашите футболисти доминираха и се постараха да измият поне малко срама от слабото представяне от началото на кампанията за Франция 2015.

Българите започнаха агресивно и водени от енергичния Ивелин Попов, натиснаха съперника. Попето опита пет удара към вратата на гостите само в първия половин час от двубоя. Първо в 9-ата минута се опита да прехвърли неуспешно Агаев.

В 20-ата минута поведохме с 1:0. Именно Попов центрира от корнер и оставеният непокрит в наказателното поле Михаил Александров засече с глава топката в мрежата неспасяемо за 1:0! Това беше първо попадение на халфа на Лудогорец с националната фланелка. Секунди по-късно нашите национали имаха претенции за игра с ръка на Абишов. Съдията Богнар обаче ги подмина. В
31-ата минута създадохме нова опасност пред вратата на Азербайджан, топката беше избита почти от голлинията.

Гостите започнаха по-амбицирани второто полувреме и в 50-ата минута Назаров отправи по диагонала от над 25 метра по земя, който беше избит с мъка от Митрев.

6 минути по-късно отличен пробив на Живко Миланов отдясно завърши с перфектно центриране пред вратата на азерите. Димитър Рангелов се извиси над всички в пеналта и заби топката в мрежата за 2:0!

Това беше първа победа за нашия тим от 2,5 години на този стадион в официален мач. А в евроквалификации нямахме пълен успех от 8 години насам. За последно бихме Румъния с 1:0 на 17 ноември 2007 г.

Eвроквалификацията по минути -ТУК!




БЪЛГАРИЯ - АЗЕРБАЙДЖАН 2:0
1:0 Михаил Александров (20), 2:0 Димитър Рангелов (56)

София, ст. "Васил Левски"
Съдия: Томаш Богнар (Унгария)
 


БЪЛГАРИЯ:

Божидар Митрев, Йордан Минев, Александър Александров, Иво Иванов jalt.jpg, Живко Миланов, Христо Златински, Светослав Дяковjalt.jpg, Георги Милановjalt.jpg, Михаил Александров topka.jpg(smqna.jpg79 - Симеон Славчев), Ивелин Попов (smqna.jpg65 - Венцислав Христов), Димитър Рангеловtopka.jpgjalt.jpg(smqna.jpg88 - Тодор Неделев)

Резерви: Илиев, Макенджиев, Ст. Попов, Георгиев, Недялков, Славчев, Костадинов, Карачанаков, Тонев


АЗЕРБАЙДЖАН:

Камран Агаев, Магомед Мирзабеков, Максим Медведев (smqna.jpg62 - Дашдемиров), Руслан Абишов, Рашад Садиговjalt.jpg, Гара Гараевjalt.jpg (smqna.jpg80 - Еди), Рахид Амиргулиев, Дмитрий Назаров, Руслан Гурбанов, Афран Исмайлов, Елнур Джафаров (smqna.jpg67 - Ерат)
Резерви: Назиров, А.Мамадов, Пашаев, Гулиев, Садигов, Еди, Хаджиев, Е.Мамадов

Нашата група "Н" за европейските квалификации