Треньорът на волейболния национален отбор на Полша Стефан Антига беше бесен на българските организатори на Евроволей 2015. Той недоволства за организираното пътуване на тима от Варна до София.

Световните шампиони се придвижиха за девет часа от морския град до столицата. Организаторите предложиха на поляците полет от 6:30 сутринта, което означаваше, че играчите трябва да се събудят в 3:00 часа.

„Това е скандално! Неприемлиево е! Играчите няма да спят цяла нощ. Ще пътуваме с автобус“, разбесня се Стефан Антига пред полските медии.

„Имаше огромен трафик заради някаква катастрофа. Трябваше да минем по друг път. По пътя за София спряхме, за да обядваме. Пробвахме местната кухня. Това беше единственото положително нещо, тъй като храната беше превъзходна“, коментира централният блокировач Марчин Моздзонек.

Мениджърът на полския национален отбор Мариуш Шишко пък недоволства по друг аспект на работата на организационния комитет – условията за провеждане на тренировки.

„Постоянно ни изненадват с нещо. Ситуацията се сменя всеки ден. До последно не знаем кога и къде ще тренираме. Всичко е в мъгла и се прави в устна форма. Никой не води списък, нищо никъде не се записва. Вчера трябваше да тренираме в 17:30 часа, а излязохме на терена два часа по-късно и то не в официалната зала, в която ще играем, а в някаква друга, странична“, обяви Мариуш Шишко.
 
Утре от 17:45 часа Полша ще изиграе своя четвъртфинален мач на Евроволей 2015, като съперникът на световните шампиони ще бъде определен днес в двубоя между Холандия и Словения.