Шампионът на България Лукойл Академик разби новия "Левски" със 100:75 точки на старта на Националната баскетболна лига при мъжете.

"Студентите" не дадоха никакъв шанс на съперника в зала "Триадица" в София, което си личи от крайния резултат. В последната четвърт гостите от Правец дори намалиха темпото, но и това не се оказа пречка да забият 100 точки в коша на "сините".

Хърватският национал Желко Шакич бе с най-точен мерник за Лукойл тази вечер, като отбеляза 21 точки. Към тях добави и 9 борби. Димитър Димитров пък вкара 20 точки за успеха, към които записа и 5 пресечени топки. За домакините Христо Николов завърши с 19 точки, 3 асистенции и 6 отнети топки.

За първи път от дълги години насам Константин Папазов не беше край игрището, а на трибуните. Тити се оттегли от треньорската професия, за да заеме позицията на председател на баскетболната ни лига. Освен това той е президент и на новосформирания баскетболен тим на "Левски".

Припомняме, че начело на "студентите" е големият приятел на Папазов - Тони Дечев, извел отбора до златните медали през миналия сезон.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА


Национална баскетболна лига за мъже - сезон 2015/16