Балканската федерация по карате, под ръководството на г-н Алексей Петров, бе определена като основен стълб на Европейската федерация. Тази висока оценка дадoха всички 19 делегати във Втория конгрес на Балканската федерация карате, който се проведе на 8 и 9 октомври в Белград.

Участниците приеха отчетните документи за дейността на федерацията за последните две години, в които начело бе г-н Петров и определиха управлението му като историческо. В изпълнение на устава за ротационен принцип и смяна на ръководството на всеки две години, г-н Петров предложи президентът на турската карате федерация - Есат Делихасан да оглави Балканската федерация за следващия период. Издигнатата кандидатура бе приета единодушно.

По предложениe на г-н Делихасан, одобрено от всички делегати, г-н Алексей Петров, беше избран за първи вицепрезидент. Според участниците в конгреса така ще бъде продължена линията на доброто управление в  Балканската федерация по карате от последните две години. Изборът е и гаранция за резултатна екипна работа и през следващия период.