Третата свободна тренировка преди Гран При на Русия във Формула 1 беше прекратена заради катастрофата на испанския пилот на Торо Росо Карлос Сайнс-младши.

Синът на легендата на рали спорта Карлос Сайнс се разби в мантинелата. Телевизионните записи показаха, че той губи управление над болида, след като удря спирачките преди завой.

Сайнс-младши беше откаран в болница с хеликоптер, въпреки че поне според реакцията му той е добре. Испанецът вдигна палци, докато го качваха във въздушната линейка.

„Карлос е в съзнание и говори с лекарите. Нямаме подробности за неговото състояние, но изглежда всичко е наред. Изглежда той загуби контрол над болида по време на спиране. За момента не можем да коментираме дали това е станало заради повреда на колата“, заяви шефът на Торо Росо Франц Тост.

Заради инцидента с Карлос Сайнс-младши третата свободна тренировка беше прекратена. Преди това с най-бързо време на сесията беше Нико Розберг с Мерцедес, който направи най-добрата си обиколка за 1:38,561 минути. С втори резултат е Валтери Ботас от Уилямс, а с трето време е световният шампион Люис Хамилтън от Мерцедес.

16.jpg

18.jpg

19.jpg

17.jpg