Съдомакинът на Евроволей 2015 Италия започна с очаквана чиста победа над Естония след 25:19, 26:24, 25:15 в отделните части. Мачът в Торино  бе първи и за двата тима от група "В" на европейското първенство, другата половината от което се провежда в България.

Естонците оказаха по-голям отпор в третата част, когато записаха 24 точки. В последния гейм обаче класата на "адзурите" бе видима и с лекота затвориха мача при 3:0. Най-резултатен за победителите беше обичайно заподозреният - Иван Зайцев, който се отличи с 19 точки. Оливер Вено пък бе най-успешен за естонците, които утре се изправят срещу Франция. Италианците ще имат за съперник Хърватия.

Другият основен претендент за златните медали от Европейското първенство - Русия, също не допусна изненада на старта, но в последен мач от днес в група "D". "Сборная" записа също чист успех срещу Финландия след 25:20, 25:19, 25:23.

В зала "Пала Ямамай" в Бусто Арсизио, където втори съдия бе българинът Петър Харизанов, Максим Михайлов се превърна в най-резултатния играч на своя тим с 21 точки. С пет повече обаче завърши Оли-Пека Оянсиву от състава на Финландия.

Следете с БЛИЦ: Евроволей 2015