Български щангисти се завръщат с 4 медала от завършващото утре в Клейпеда (Литва) европейско първенство за младежи и девойки до 20 и до 23-годишна възраст.

Малко не достигна на Джесика Иванова да се нареди сред медалистките в кат. +75 кг при 20-годишните. Джесика, която спечели бронз на миналогодишното европейско, събра сега двубой от 205 кг, което я нареди четвърта в крайното класиране. Иванова изхвърли 90, но не успя с 93 кг, които щяха да са й достатъчни за отличие. Другата наша представителка в тази категория Теодора Андончева остана девета. Победата е за представителка на Великобритания.

Миналата вечер Александър Иванов се нареди осми в кат. 85 кг при 20-годишните с двубой 310 кг (145 и 165). Шампион е Антонио Пицалото от Италия с 348 кг.

Последният българин излязъл на подиума в Клайпеда бе Ивайло Иванчев. В кат. 94 при 23-годишните той се класира шести. Ивайло трудно изхвърли чак в трети опит 146 кг, после изтласка 193 за двубой 339 кг.

С това приключи българското участие на Еврошампионата в Литва, Равносметката за нас: една титла и общо 4 медала - злато на Божидар Андреев, сребро за Стилян Грозев и бронзови отличия за Атанаска Илиева и Даниела Пандова. Други 7 медала бяха спечелени в отделните класирания на изхвърлянe и изтласкване.

Шампионът Божидар Андреев и останалите млади български щангисти от последната ни група се завръщат в България утре, събота, 10 октомври с полет през Париж, който трябва да кацне на Терминал 2 на Аерогара София в 16.20 часа.