Основната разпределителка на женския национален отбор на България по хандбал Лидия Ковачева ще отсъства от игра в следващите няколко месеца заради контузия. Ковачева получи тежка травма преди два дни през второто полувреме при загубата от Холандия в Ротердам с 24:45 (16:24) в първа среща от група 3 на квалификациите на Евро 2016 в Швеция.

Медицинските изследвания с ядрено-магнитен резонанс потвърдиха, първоначалните опасения на лекарския щаб за скъсани предни коленни връзки. Така Ковачева отпадна от състава на националния отбор за втората среща от европейските квалификации срещу Испания в неделя от 17:00 часа в Габрово. Тя беше заменена от Меги Кънева от Хасково, която вече се присъедини към отбора.

"Забравихме за загубата от Холандия и гледаме към предстоящия ни съперник, който определено е доста класен и разполага с отлични хандбалистки. Ние обаче трябва да изчистим грешките в защита и да играем по-концентрирано в тази фаза, защото ни очаква много тежък мач. Испания е фаворит, но ще излезем мобилизирани и трябва да се раздадем докрай, за да зарадваме хората, които ще дойдат да ни подкрепят. Призовавам феновете да дойдат в неделя в Габрово, защото имаме нужда от тях", заяви треньорката Веселина Златева.

Надеждите са Ковачева да бъде на линия за домакинството на Австрия в третия кръг от квалификациите през март догодина.