Световният шампион във Формула 1 и убедителен лидер в генералното класиране при пилотите този сезон Люис Хамилтън от Мерцедес не очаква Ред Бул да се откаже от участие още следващата година.

„Това ще бъде жалко за феновете. Ситуацията в момента ми се струва наистина странна. Виждайки успехите на Ред Бул през последните години и изведнъж в момент, в който те не успяват да постигнат същите резултати, отборът не е доволен”, сподели Хамилтън преди Гран при на Русия в неделя от 14:00 часа българско време.

„Когато като по-малък гледах Формула 1, не си спомням Ферари да са се оплаквали след лош сезон, преди който пък са имали успехи. Може и да са го правили, но просто аз не си го спомням. Смятам, че всички отбори трябва да продължават напред. Според мен в Ред Бул нямат причина да се отказват. Освен че имат страхотни пилоти, страхотно минало и изключителни успехи, те все още имат и много добра кола. Със сигурност могат да имат още успехи, просто трябва да се потрудят здраво за това”, допълни британецът.