Пирин (Благоевград), който пада под път и над път от началото на сезона, най-после усети вкуса на победата. "Орлетата" надвиха с 4:3 Септември (Симитли) в контролна среща, състояла се на базата на Ивайло Андонов в Покровник.

Двубоят изгледа спряганият за нов старши треньор на Пирин Наджи Шенсой.

През първото полувреме, когато на терена бе и титулярната формация, благоевгградчани имаха преимущество и поведоха с 2:0. В 20-ата минута Маркиньос свали с гърди удобна топка на Венцислав Бенгюзов, който със страхотен удар от границата на наказателното поле откри резултата. В 32-ата Мартин Тошев бе изведен сам срещу вратаря Абди Абдиков и със силен удар вкара за 2:0. На почивката бяха направени много смени и в двата отбора, като за Пирин в игра влязоха и доста юноши, между които Васил Божинов, Кирил Грозданов и Владимир Гогов. Въпреки това, след почивката паднаха доста голове.

В 51-ата минута Димитър Петков намали на 2:1. Две минути по-късно, пак от ъглов удар, този път за Пирин, Александър Башлиев направи 3:1. В 74-ата, след удар от въздуха, топката срещна ръката на бранител от Септември и Благой Наков от бялата точка най-после вкара дузпа за "орлетата" и покачи на 4:1. Както е известно, в "А" група Пирин има 3 пропуснати дузпи като гост и изпълнението на дузпи определено е проблем за отбора.

Футболистите от Симитли не се отказаха и само за 5 минути вкараха два гола. Най-напред в 76-ата минута удар на Смилен Златанов рикошира в тялото на бранител и излъга вратаря Николай Банков. В 80-ата Кацимерски излезе сам срещу Банков и го прехвърли за крайното 4:3.

С тази контрола двата отбора запълниха паузата в шампионата заради мачовете на националния отбор от европейските квалификации.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016