Единственият представител на България в Източноевропейския шампионат по хард ендуро Теодор Кабакчиев ще излезе с чисто нов КТМ 2016-та за втория кръг, който ще се проведе този уикенд в живописните околности на град Кавала, Гърция. Това ще даде по-големи шансове на състезателя от Габрово за предно класиране в това изключително конкурентно първенство, в стартовия списък на което влизат имената на едни от най-добрите ендуристи в Европа.

Кабакчиев ще се състезава в Pro-класа, а в другите две категории – „Аматьори” и „Хоби” България няма пилоти. Вторият кръг от ИЕШ по екстрийм ендуро стартира с пролог в петък, който ще определи подреждането за събота. В неделя пък състезателите ще стартират в зависимост от класирането в предишния ден.

Първият кръг от първенството се проведе през август в Румъния, но тогава заради технически проблеми Кабакчиев не успя да се представи по най-добрият начин и финишира седми. Може би новият мотор ще му помогне да преодолее тежкото трасе по-бързо и да повтори големия си успех от източноевропейското по ендуро в Турция по-рано този сезон.