Ивайло Петев поведе националите към Хърватия, където в 21:45 часа в събота България излиза срещу "шахматистите" в предпоследния си мач от евроквалификациите. Селекционерът сподели на аерогара "София", че резултатът от срещата не е толкова важен.

"Довечера на тренировката ще преценяваме за него (б.р. - Георги Миланов), Чочев е извън първия мач", каза Петев.

Треньорът беше попитан дали отказът на Андрей Гълъбинов да играе за националния отбор е повлиял в съблекалнята. "Въобще не предизвиква влияние това нещо. Аз не мога да си го обясня, няма какво да го коментирам“, заяви Петев.

„Резултатът не е толкова важен. Важно е да покажем характер. Който вземе участие, трябва да покаже характер. Пътят ще е да даваме път на нови момчета, на млади момчета, дано те се представят на ниво. Ще влязат нови хора да играят титуляри", коментира специалистът.

„Шансът ще го оставим на задна страна, важно е да покажем хъс и амбиция, това е най-важното за мен. Шансовете са много по-малки, това до голяма степен ще е плюс за младите момчета, да покажат потенциала си. Хърватите разполагат с доста добри играчи на всеки пост, най-вероятно ще играе Калинич, който за мен е не по-ниска класа от Манджукич“, добави Петев.

Нашата група "Н" за европейските квалификации