Бившият футболист, треньор и ръководител на „Левски“ Иван Вуцов похвали отбора за представянето му от началото на сезона. Според 75-годишния специалист „сините“ още не са достигнали апогея си и има какво да развиват и подобряват. Според него първото място в класирането не е успех, а просто „Левски“ се е върнал на своята позиция. Вуцов изрази мнението, че Литекс и Лудогорец са дръпнали спирачката.

„Първото място не е голям успех, защото на „Левски“ там му е мястото. От друга страна, това е нещо велико за отбора, защото доста дълго време се беше отдалечил от върха и бе забравил за това системно щастие. Затова сега, когато тимът е лидер, се радва толкова много. Дано запазят първото място и да продължат във възходяща линия. Ще бъде трудно, тъй като с този формат на първенството няма слаби отбори. Почти всеки мач е срещу достоен противник, по-точно равностоен. Отбори като Монтана, Локомотив (Пловдив) и други винаги могат да те спънат. Това те кара във всеки един момент да играеш на пълни обороти. Не бива да се подценява нито един съперник,“ заяви Вуцов пред „Тема Спорт“.

„Още е рано да се говори за титлата. Има много мачове, ще е трудно да устискат първото място. В момента отборът уцели един момент, в който има подобрение на играта. Най-положителното е, че в „Левски“ се отказаха от това, което правят други клубове – да пълнят отбора с чужденци, знайни и незнайни герои за много сериозни пари и се довериха на местни хора, млади момчета от школата. Това е достойно и уважително. Този път трябва да следва „Левски“. Сега ще се види дали ще успеят да изкусурят някои неща на тези момчета, които макар да са млади, играят добре. Истината е, че „Левски“ все още не е достигнал апогея си. Има нужда тези млади момчета да израснат  още. Налагането им е нещо положително и много хубаво,“ анализира легендата.

„Левски“ играе добре и се възползва от това, че съперниците му – Литекс и Лудогорец, са дръпнали спирачката и не са толкова силни и активни, както бяха преди. Това е нещо съвсем нормално, защото не може постоянно да държиш високо ниво. Така е, когато взимаш чужди футболисти, продаваш, купуваш нови и не знаеш на какво ще попаднеш. Това е един плюс за „Левски“, който трябва да бъде използван. Много важно е през зимната пауза „сините“ да направят добра подготовка и да се хвърлят да атакуват титлата през пролетта.“

„Определено „Левски“ напипа верния път и това е много хубаво. Дано на „Герена“ продължат да се развиват така. В Разград взеха някои футболисти за много пари. Учуден съм, че някои хора хвалят Лудогорец за купените футболисти от Румъния... В Румъния никога не са били толкова силна футболна страна и не са се откроявали от нас, та да се търси оттам да се вземе много добро качество. Да, има нелоши футболисти, но чак да си пълниш отбора с такива хора, не съм съгласен,“ коментира бившият футболист и треньор.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016