Националният стадион "Васил Левски" продължава да се разпада. Дори слабият дъждец, който ръми днес над София, причини проблеми на лекоатлетите, трениращи на закритата писта на съоръжението. Спортистите са принудени да се подготвят при лоши условия, надявайки се таванът да не се стовари над главите им.

Във "Фейсбук" бяха публикувани снимки, на които се вижда, че от тава продължава да тече вода. Треньорите и възпитаниците им са принудени да разчистват водата с метли, но не това е решението... Положението е меко казано плачевно, тъй като има огромни процепи в тавана, което води до наводнения при всеки дъжд. Освен предоставен снимков материал, потребителят във "Фейсбук" Кристина Маринова отправя и апел към управниците:

"Това са снимки от закритата писта на стадион "Васил Левски", от днес 08.10.2015 година. Навън вали слабо. Какво ще се случи, когато времето се влоши? Потоп. Доколкото съм запозната, съоръжения за плуване там няма.

Условията, в които тренират младите лекоатлетически надежди на България са потресаващи. Треньорите разчистват с метли водата от пистата, която е неравна, никога не е почиствана, подчертавам - НИКОГА. Дишаме прах от 80те години.

Уважавам усилията и средствата, които Министерството на спорта е вложило в реновиране и строеж на спортни бази из страната, но в София това е единственото съоръжение за подготовка през зимния период, плюс откритата част на стадиона, която бива затваряна на малки периоди за концертни мероприятия или футболни срещи. Цялото крило на стадиона се разпада. Вътре е катакомба. Спорт няма да има в близките години.

НЕДОПУСТИМО Е, закритата писта да бъде превръщана в гримьорна на всяко по-грандиозно мероприятие. (Стадионът беше затворен за 14 дни за концерта на Слави Трифонов) Къде тренираха децата?

Състезателната подготовка е 365 дни в годината. В поне 100 от тях, условия за тренировки няма.

Мога да покажа още няколко съоръжения в София, които са с офроуд условия за бягане, текат, смразяващо студени са. Никой млад спортист не може да постигне каквито и да било успехи в тези условия.

Леката атлетика в София е обречена, докато не се вземат мерки.

Всички вие очаквате медали, а НЯМАТЕ ПРАВО!".

Публикацията й вече е споделена от много други потребители, които също недоумяват как може стадион "Васил Левски" да е в толкова тревожно състояние.