Екипажът Борис Григоров/Ангел Башкехайов (Ситроен C2 S1600) ще вземе участие в предстоящото Рали „Стари Столици“, което е пети кръг от българския рали шампионат. Надпреварата ще се проведе този уикенд край Шумен.

Боби и Ангел се завръщат в българския рали шампионат след тежка катастрофа на Рали „Сливен“ преди около месец. Две седмици по-късно екипажа стартира в Рали "Сърбия", където отново не успя да завърши, след повреда в датчик на бензиновата помпа.

„Колата е готова. За това състезание автомобилът се подготвя от момчетата на „АРТ Рейсинг“. Колата ще е с нов скин за Рали "Стари Столици", който още дори и ние не сме виждали, това ще е тяхната изненада. Отиваме в Шумен, за да радваме публиката, тъй като след Сливен изпуснахме възможността да се борим за първото място и направихме подарък на някои отбори“, сподели Боби Григоров в навечерието на Рали "Стари Столици".

Специалните етапи на предстоящото рали не са чужди за навигатора Ангел Башкехайов. Той има записано участие в Шумен преди 2 години заедно с Христо Манолов (Mitsubishi Lancer Evo 9). “Частта от трасето, която е в горичката е страхотна – много бърза част, тесен път с шарени сенки, има доста неравности и е доста интересно, като на мен лично много ми допада. От „Пивовара“ до стария град също е атрактивно. Tам също е много бърза част, има няколко обратни завоя, а естествения шикан винаги събира много публика. Има някои части, които са с доста дълги прави, но това е неизбежно, за да могат да се съберат достатъчно състезателни километри. Хубавото е, че шиканите са на прилично разстояние един от друг и поне колата не влиза в прекъсвач”, сподели впечатленията си от трасето навигатора Ангел Башкехайов.