Две години след скандалното събличане на Ивайло Петев на „Герена” – 8 октомври 2013-а, футболът ни е гол. Ама отвсякъде погледнато е гол. Като почнеш от националния отбор, та преминеш през всички клубове. С малки изключения.
 
Самият Петев днес също изглежда без дрехи, както и избраниците му. Вместо да вкарват голове, националите са гола вода пред противниковата врата. И не само пред нея, ами навсякъде по терена. Имат все пак някакви си шансове за класиране на Евро 2016, но те са голи-голенички.
 
Най-разсъблечен е ЦСКА. Титани, Томовци и разни други му смъкнаха одеждите, оставяйки го да трепери не само през зимата, но и през лятото дори.
 
В „Левски” обаче, където точно преди две лета нагло съблякоха Петев, днес май са започнали да се обличат. Чак да не повярва човек.  Дали процесът е временно явление, или и там ще лъснат отново голите задници, тепърва ще разбираме. Но поне в момента „сините” изглеждат най-спретнати от всичките ни отбори.
 
Като цяло обаче футболът ни е без дрехи. Включително и в БФС, където май са на мода новите дрехи на царя от едноименната приказка.
 
Как тогава с  голи дупета да атакуваме европейски и световни първенства или разните му там клубни турнири. То затова ни изненадват я отпред, я отзад, защото сме се оголили здравата...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ