Само по-малко 2000 непродадени билета останаха за първия мач на мъжкия национален отбор по волейбол на България от Европейското първенство, на което сме домакини с Италия. На старта на престижния форум националите ни излизат срещу Германия, а срещата е в петък (9 октомври) от 20.30 часа в зала "Арена Армеец".

Зала "Арена Армеец" е с капацитет 12500 седящи места, като залата ще е почти пълна, а в оставащите два дни може да се продадат още пропуски, което да доведе до пълното и запълване. Това пък значи, че националите ни ще имат така нужната подкрепа на родната публика за двубоите си от Евроволей 2015, като отново ще има позната невероятна атмосфера, която само родните фенове създават.

"Надявам се, че ще направим едно изключително добро Европейско първенство. Сигурен съм, че в спортно-техническата част няма да имаме никакви проблеми. Защото, всичко предварително сме направили и знаем, че сме готови. Радваме се, че има голям интерес, като за първия мач срещу Германия остават засега само около 2000 непродадени билета. За 1/4-финалите пък около 2500 -3000 поляци вече са закупили билети за "Арена Армеец". Убеден съм, че доста чужди фенове също ще посетят България и ще присъстват на живо в Арена Армеец", коментира генералният секеретар на федерацията Станислав Николов.