Ню Йорк Рейнджърс вкара три гола още в първата третина и започна с победа с 3:2 над защитаващия шампионската си титла Чикаго Блекхоукс сезона в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Преди началото на срещата домакините показаха Купа "Стенли" на публиката, но това не им помогна да не допуснат поражение.

Оскар Линдберг, Кевин Клайн и Дереп Щепан бяха точни за рейнджърите в "Юнайтед Сентър" в Чикаго. За шампионите пък се разписаха Артьом Панарин и Теиво Теравайнен. Вратарят на Ню Йорк Хенрик Лундквист стартирта десетия си сезон в НХЛ, като се отчете с 32 спасявания. Съперниковият страж Кори Крауфорд пък завърши с 24 отразявания.

Шампионите заиграха много силно в заключителните минути на третия период, когато скъсиха аванса на съперника до един гол. Лундквист и защитата пред него обаче се справяха блестящо на леда всеки път, в който ситуацията изглеждаше критична.

Показателно за това беше минута преди края на срещата, когато вратарят отказа с отлична намеса и капитана на домакините Джонатан Тоелс. В този момент дясното крило Патрик Кейн се ориентира бързо и добута зад голлинията шайбата, която Лундквист блокира с кората на десния си крак. Голът не бе зачетен, тъй като по-малко от секунда преди това вече бе прозвучал съдийски сигнал.

В оставащото до сирената за край на мача време домакините не успяха да сторят чудото и загубиха още на старта на сезон 2015/16.

tag_reuters.com_0000_binary_NOCID_GNO963_NOSLUGLINE_BASEIMAGE.jpg

tag_reuters.com_0000_binary_NOCID_GO51VB_NOSLUGLINE_BASEIMAGE.jpg

tag_reuters.com_0000_binary_NOCID_GO51FR_NOSLUGLINE_BASEIMAGE.jpg

tag_reuters.com_0000_binary_NOCID_FBBV6K_NOSLUGLINE_BASEIMAGE.jpg

tag_reuters.com_0000_binary_NOCID_GO514V_NOSLUGLINE_BASEIMAGE.jpg

Решителното спасяване на Хенрик Лундквист минута преди края на мача: