Старши треньорът на "Левски" Стойчо Стоев коментира последните събития и слухове около "синия" клуб. Спецът призна, че вече има набелязани футболисти за селекция през зимната пауза. В интервю за „А група Токшоу“ по Diema Sport, Стоев заяви, че иска да задържи в състава си Живко Миланов и Владимир Гаджев, а коментира и възможността да върне на Герена Антонио Аниете.

"През зимата ще имаме възможност да изберем най-удачните футболисти, които да помогнат на отбора, за да имаме по-голяма дълбочина на състава. При 1-2 контузени и една наказан вече имаме проблеми в тази дълбочина, която е много важна за състава, заяви Стоев.

- Мислим още отсега не само за офанзивни футболисти, но и за такива, които да помогнат и в защитен план. Имаме набелязани играчи, да видим как ще се развият нещата с тях. Има време да видим с Живко (Миланов - б.р.) и Владо (Гаджев - б.р.) какво ще стане, аз се надявам да останат в отбора, но това си зависи от тях.“

На въпрос, дали действително е възможно Антонио Аниете да се завърне на "Герена", Стоев коментира: „Така е, но не знам колко отговаря на истината. Доколкото знам август подписа договор, надали е за 3 месеца. Аниете е свързан с "Левски". Той обича клуба, клубът го обича, което е важна предпоставка, ако реши да се върне, но за мен по-скоро е химера, отколкото реална действителност."

"Може да има редуциране на бюджета, но футболистите вече са спокойни. При намалени възнаграждения, но ги взимат навреме. Какъв е смисълът да имаш голяма заплата, но да не я получаваш. Това няма как да не влияе психологически. По-добре по-малка заплата, но да я получаваш редовно. Това води до успокоение и го кара да работи това, което трябва на терена. Когато имаш финансови проблеми, в един момент това ще даде отражение. Когато нещата са стиковани, нормално е обстановката да е добра за работа. Изискванията към треньора и към техните състезатели да са на ниво. И двете страни взаимно да се допълват, продължи Стоев.

- Където и да съм работил, аз съм работил по един и същи начин, с различно качество футболисти, разбира се. Оценките на медиите винаги са важни и ако са реални и не са обусловени от други причини, би трябвало реално да се оценява всеки един треньор какво върши.

Не съм дошъл в "Левски", за да покажа, че съм добър треньор. Аз имам самочувствие, че не съм лош треньор. Дойдох в "Левски" да се опитам с помощта на всички в куба, "Левски" да се върне на правилния път, който ще го изведе до там, където е бил в миналото. Да е същият гранд, който печели мачове, печели първенства. Дойдох с тази нагласа, да успея в "Левски". Все още не съм успял, времето е пред мен, надявам се догодина, май месец да съм щастлив човек.

Аз се чувствах част от клуба още на втория, третия месец и причината бяха хората в клуба, още от началото ме приеха за един от тях. 10 месеца вече публиката е по-скоро позитивно настроена към мен като се има предвид, че аз не съм легенда на Левски. Въпреки всичко, хората ме приеха добре. Обикновено феновете приемат един треньор когато са доволни от това, което виждат на терена. Осносната заслуга е на футболистите, но това е продукт и на вижданията на треньора."



 
"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016