Футболистите от сръбския национален отбор бяха нападнати с камъни от албански фенове в Тирана. Инцидентът се случи само часове след пристигането на „белите орли" в албанската столица. Двата тима излизат в евроквалификация в Тирана в четвъртък. Както е известно, напрежението между двете балкански държави се покачи след скандалната среща в Белград, която бе прекратена заради дрон с албанско знаме и последвалите размирици.

По улиците на Тирана са разположени многобройни полицейски сили, за да следят за реда. Въпреки това хулиганите са намерили пролука в кордона и са предприели атаката. Автобусът на сърбите потеглил към хотела, в който щели да бъдат настенени, но по пътя е бил атакуван с камъни от озверяла тълпа, прозорци на рейса са изпочупени. Играчите са изпаднали в шок след инцидента.

Вицепрезидентът  на Сръбския футболен съюз Саво Милошевич потвърди за инцидента. „За щастие ранени няма сред нас, но всички са уплашени. Стигнахме благополучно до хотела, въпреки че хулиганите се опитаха да ни причинят проблеми”, обясни Милошевич пред сръбските медии.