Бившият треньор на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп е дал съгласието си да поеме Ливърпул и да наследи уволнения мениджър Брандън Роджърс, съобщават повечето от британските медии.

48-годишният германски специалист се очаква още днес да пътува за Англия и утре да подпише договора си, който ще е за срок от три сезона до лятото на 2018 година.

Майк Гордън, който е президент на компанията – собственик на Ливърпул, и изпълнителният директор на клуба Йънн Еъри са водили преговорите с Клоп. В крайна сметка германецът е дал положителен отговор да заеме овакантения от Брандън Роджърс мениджърски пост.

Асистенти на Клоп при мърсисайдци най-вероятно ще бъдат Желко Бувац и Петер Краветц. Все още не е ясно бъдещето на Шон О’Дрискол, Гари Маккалистър и Пепин Линдерс, работили заедно с Брендън Роджърс. Клубната легенда Роби Фаулър също има амбиции да работи заедно с Клоп.

Бившият наставник на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти също бе вариант за мениджър на мърсисайдци, но италианецът обяви категорично, че не иска да поема отбор до следващото лято.