Бившият собственик на Динамо (Москва) Алексей Федоричев направи интересни разкрития за периода, в който е бил начело на клуба. Пред изданието „Спорт Еспрес” руснакът твърди, че даже е направил опит да привлече... Кристиано Роналдо.
 
"Вложих много пари, но така и постигнах голямата цел – да станем шампиони и да пробием в Европа. Общо похарчих 200 млн. евро. Това не са малко пари. 140 млн. инвестирах в нови футболисти, около 35 млн. вложих в базата и школата, а още 15 млн. бяха дадени за погасяване на дълговете, които наследих”, твърди Федоричев.
 
„Запознах се с популярния мениджър Жорже Мендеш през 2004 година след финала в Шампионската лига между Порто и Монако. Присъствах там като спонсор на монегаските. Мендеш има поне 10 телефона и може да говори едновременно по всичките. Според мен, този човек спи по не повече от 2-3 часа в денонощие. Невероятно работоспособен е, а освен това никога не изоставя клиентите си, дори и да не са от големите имена.
 
Останах впечатлен от резултатите на Порто и на националния отбор на Португалия на Евро 2004. Затова и доведох в Динамо толкова играчи от Португалия – Кощиня, Дерлей, Маниш и други. Естествено, допусках и грешки, защото не познавах добре обстановката в руския футбол. Трябваше да привлечем и няколко млади таланти от Русия, но не го сторихме", признава руският богаташ.
 
"Почти взехме Луиш Нани от Спортинг. Сделката пропадна в последния момент. Същото стана и с Агуеро. Борис Игнатиев лично ходи чак в Аржентина да го гледа в мачове на Индепендиенте, но Атлетико Мадрид ни изпревари.
 
В началото на престоя си в Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо имаше проблеми и искаше да си тръгне. Тогава си помислих защо да не го купим. Споделих идеята ми с Жорже Мендеш, но бързо стана ясно, че подобен трансфер няма как да се осъществи ", откровен е Федоричев.

БЛИЦ припомня, че през 2009 година ЦСКА елиминира Динамо (Москва) след 0:0 в София и 2:1 в Русия и влезе в груповата фаза на Лига Европа