Сериозен удар претърпя българският национален отбор само дни преди започващото в петък европейско първенство, което ще се проведе у нас и в Италия. От тима на Пламен Константинов отпадна Боян Йорданов.

Диагоналът, известен като Супер Бобо, не успя да се възстанови напълно от операцията на рамото на атакуващата лява ръка. Той започна тренировки на пълни обороти, но отново е почувствал болки на проблемното място. Снощи Йорданов е напуснал лагера на отбора, като е пожелал успех на тима на Евроволей 2015.

Така на поста диагонал за континенталния шампионат селекционерът Пламен Константинов ще може да разчита само на капитана Владимир Николов и на Николай Учиков. Преди началото на подготовката за европейското първенство Гибона беше подлаган на критики, че не вика в отбора Боян Йорданов, който направи много силна кариера в Гърция.

Още утре Йорданов ще замине за Бургас, където ще се присъедини към подготовката на клубния си отбор - шампиона на Румъния Томис (Констанца). Както е известно, под въпрос е участието на Евроволей на Андрей Жеков и Тодор Скримов, които имат контузии.

Пламен Константинов все още не е обявил състава на България за европейското първенство. Българският отбор е в Група „А“, заедно с Германия, Холандия и Чехия. В първия си мач „лъвовете“ срещат немците. Двубоят е в петък (9 октомври) от 20:30 часа в зала „Арена Армеец“.