Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от французина Беноа Пер с 4:6, 6:3, 1:6 и отпадна още на старта на силния турнир в японската столица Токио. Това е пореден срив за българина през годината. И този път нашият не успя да прескочи още първото стъпало на турнир, в който участва и затвърди трагичната си 2015 година.

Двамата с Пер се бяха срещали през 2008 година в Холандия, когато французинът записва успех с 6:3 6:4.

Срещата започна зле за Гришо, който допусна две двойни грешки и пробив още в първия гейм, а веднага след това французинът спечели подаването си. Двамата продължиха да не допускат пробив при сервисите си и Пер поведе в мача с 6:4 след първия сет.

Българинът поправи грешката си от първата част и спечели подаването си в началото на втория сет. Играта на корта продължи да бъде равностойна, като двамата печелеха сервисите си, но при 4:3 в своя полза Димитров постигна пробив за 5:3, който веднага затвърди и спечели сета с 6:3, изравнявайки резултата в срещата.

Гришо имаше шанс да пробие съперника си в началото на третата част, но французинът в крайна сметка спечели подаването си, а след това на свой ред проби българина. Димитров намали на 1:3 след стабилен сервис гейм, без да даде и точка на съперника, но това бе последното хубаво нещо, което направи в срещата. Пер доминираше напълно и затвори сета при 6:1 в своя полза, за да се поздрави с крайния успех.

Григор Димитров – Беноа Пер 4:6, 6:3, 1:6