Старши треньорът на "Левски" Стойчо Стоев разкри за проблемите преди дербито с Литекс. Причина за това са били заучените положения, с които столичани матираха "оранжевите" в Ловеч. Опитният специалист обясни, че нито едно от тях не се е получавало по време на тренировъчния процес.

В същото време Стоев призна, че не е очаквал неговият отбор да е лидер след 11 изиграни кръга: "Това класиране е в резултат на една добра симбиоза между ръководство, треньори и футболисти. Твърде рано е да се говори за шампионски цели. Това водачество ще ни даде допълнително увереност и самочувствие, което е от изключително важно значение. Не съм си представял, че ще бъдем първи. На 15 юни започнахме подготовка с 11 футболисти, 9 от които юноши. Впоследствие започнаха да идват и други играчи, а други закъсняха".

Триумфът в Ловеч
"Победихме Литекс с отборен дух. Това спомогна на футболистите да си вършат нещата на терена. Стремяхме се да пресираме дълбоко, да не им даваме свободни пространства, както и в опазването на Асприля, особено през втората част. Благодарение на това и на колектива, съумяхме да надвием отбора на Литекс", продължи той в предаването Sport7 по TV7.

Заучените положения
"Много мачове се решават от статични положения. Вчера се получи, най-интересното е, че от първия мач с "Ботев", нямахме попадение от заучено положение. В интерес на истината в тренировките преди мача с Литекс не се получаваха заучените положения. Това дори ме изнерви. Срещу всеки отбор си имаме заучени положения. Не винаги се получават, понякога и футболистите забравят да ги използват.

Контузените
"Проблемът на Гаджев е мускулен и се надявам, че ще е готов за двубоя с Лудогорец. Диаби също трябва да е готов за следващия мач. Той можеше да бъде използван и срещу Литекс, но имаше опасения, че може да получи ново растежните.

Дербито с Лудогорец
"Напрежението е повече в Лудогорец. Те имат качество, може да нямат този отбор, който имаха преди, но имат качество. Ние нямаме още това качество, но имаме отбор. Ще стане хубав мач, стадионът ще бъде пълен.

Въздухът на върха
Няма от какво да се възгордея. Бил съм лидер и преди и не е нещо ново за мен. В следващите кръгове може да се случат много неща. Разликата в точките не е голяма. Това, че сме на първо място, сме го заслужили. Сега идва по-трудното, да го запазим. Трябва да продължим по този начин. Играчите се опитват със себераздаване и сърце да се представят на ниво."


"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016