Треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че би било добре да спечелим първия мач от Eвропейското първенство срещу Германия. Срещата е на 9 октомври в "Арена Армеец" от 20:30 ч.

"Би било добре да спечелим първия мач с Германия. Спомням си 2006 г. на Iветовното в Япония, че започнахме с тежка победа над Италия и тя ни отвори вратите към медалите. Може и сега да стане така. Това обаче не означава, че ако загубим, всичко свършва. Първият мач винаги е особен. Тогава всички тръгват да стават шампиони. Понякога се получават изненади и неочаквани резултати. Има го и напрежението, но опитът може би ще си каже думата. Емоциите са приятни. Има и доста работа, най-вече в тактически план", заяви Константинов пред TV7.

Специалистът внесе яснота дали Тодор Скримов и Андрей Жеков ще могат да вземат участие на Eвропейското. "Все о
ще не се знае. Чакаме изследване за Скримов. Той има шансове да играе. За Андрей ще чакаме последните две тренировки и да видим как глезенът му ще реагира на натоварванията. Последният преглед, който мина във Франция не даде отговор дали една интервенция ще му реши проблема и ще може да вземе участие на олимпийската квалификация в Германия", каза още треньорът на националния отбор.

Константинов е оптимист за предстоящото първенство. "Трябва да сме оптимисти и да вярваме във възможностите си. Това, което ми дава оптимизъм е последния мач със Сърбия. Дано го покажем и срещу Германия", коментира специалистът.