"Ботев" (Пловдив) победи с 2:0 ЦСКА като гост в мач от седмия кръг на първенството на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на изкуствения терен на комплекс "Царско село" в столицата, а това е първа победа за "канарчетата" извън Пловдив.

Вратарят на "жълто-черните" Симеон Симеонов, който днес празнува 16-ти рожден ден, записа пета поредна суха мрежа от началото на шампионата и вече над 400 минути не е допуснал гол.

"Жълто-черните" изиграха силно първо полувреме, в което отбелязаха и двете си попадения. В 15-ата минута пловдивчани откриха резултата, въпреки самопожертвователните изяви на "червения" страж. Милен Златков центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Мартин Татаров овладя и стреля, вратарят спаси, а топката се озова в Здравко Жилов, който също шутира, стражът отново отрази удара, но при третия опит топката влезе във вратата и Жилов попадна в прегръдките на съотборниците си - 0:1.

Само две минути по-късно "канарчетата" удвоиха аванса си, след като Милен Златков пусна пас зад гърба на защитата на "армейците", а Мартин Татаров с едно докосване прехвърли стража за 0:2. До края на първата част пловдивчани контролираха случващото се, а до нови опасни положения не се стигна.

След почивката момчетата на Иван Цветанов приеха играта в половината си, но "червените" по никакъв начин не съумяваха да застрашат сериозно Симеон Симеонов. В 70-ата минута ботевистите можеха да направят още по-убедителен успеха си, но Милен Златков се засуети останал на отлична позиция и пропусна.

Във временното класиране "Ботев" е шести с 12 точки, а ЦСКА десети с 8. В челото на Елитната юношеска група до 17 години са Славия и Септември (София), които имат пълен актив от по 18 точки.

В събота от 16:00 часа "Ботев" приема Септември (София) на Коматево.