Култът към един от най-великите баскетболисти в историята Дражен Петрович не спира да изненадва. Геният загина в автомобилна катастрофа на 7 юни 1993 година, но любовта и признанието на фенове от цял свят не спира и до днес. Преди известно време майката на хърватина - Бисерка Петрович, направила редовното си посещение на гроба в понеделник. Тя била шокирана, когато заварила до надгробния паметник 16 медала. Нямало предупреждение, нямало име на човека, който ги занесъл на мястото.

"Случвало се е и друг път да намира медали с послание. Имало е такива, които са оставяли медали по случай рожден ден или годишнина от смъртта на Дражен. Но този път имаше много. Взех ги, почистих ги, тъй като не бях ходила на гроба от два дни и ги беше валяло дъжд. Имаше точно 16 медала", разказва Бисерка Петрович.

"Много бих искала да се запозная с човека, който е направил този жест. Нека бъде наш гост в музея на Дражен", допълва Бисерка. Сега медалите, които са спечелени от баскетболни турнири в Хърватия и Италия, се пазят в музея. Един ден ще бъде госпожа Петрович планира да открие изложба с всички медали и други ценности, които фенове са оставяли на гроба на Дражен.

16.jpg

15.jpg